Foto: AFP/Scanpix/LETA

Krievijas aizsardzības ministrs Sergejs Šoigu sniedzis vismaz divus komentārus par Krievijas aizsardzības operācijām, tostarp gandrīz noteikti izteicis ļoti pārspīlētus apgalvojumus par Ukrainas zaudējumiem, teikts jaunākajā ziņojumā, kuru publicējusi Lielbritānijas Aizsardzības ministrija.

Londona ziņo, ka pēdējās nedēļas laikā Šoigu bieži bijis redzams publiski. Šādas darbības varētu būt skaidrojamas ar viņa mērķi pozicionēt sevi kā tādu, kurš pārvalda stratēģiskos jautājumus laikā, kad Ukraina paātrina savas pretuzbrukuma operācijs.

Šoigu arī mudinājis Krievijas aizsardzības nozari divkāršot centienus un nosodījis Krievijas Rietumu militārā apgabala virsniekus par to, ka viņi nav pietiekami ātri nosūtījuši rezerves bruņumašīnas uz fronti, pauž Lielbritānijas ministrija.

Šoigu, visticamāk, ļoti labi apzinās nepieciešamību saglabāt pozitīvu tēlu, saskaroties ar aizvien publiskāku kritiku no dažu Krievijas kolēģu puses, noslēgumā raksta britu izlūki.

Krievijas pilna mēroga iebrukums Ukrainā ar raķešu apšaudēm, uzlidojumiem un sauszemes spēku ienākšanu sākās 2022. gada 24. februāra rītā. Kā vienu no iebrukuma mērķiem Krievija sākotnēji minēja Ukrainas "denacifikāciju".

Okupanti Ukrainā cietuši smagus zaudējumus un tiek apsūdzēti apzinātā civiliedzīvotāju nogalināšanā, kā arī par citiem kara noziegumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!