Foto: AP/Scanpix/LETA

Eiropas pilsētu mēri klimata problēmas uzskata par šī brīža galveno prioritāti, atsaucoties uz organizācijas "Eurocities" aptaujas datiem, vēsta medijs "Politico".

Vairāk nekā puse no aptaujātajiem mēriem norādīja, ka plāno pieņemt dažādus pasākumus, tā skaitā minot zemu emisiju zonas un jaunu zaļo zonu izveidi.

Vairāk nekā ceturtdaļa no aptaujātajiem norādījuši, ka klimata draudi esot liels izaicinājums viņu pilsētām, apgalvojot, ka līderi aktīvi strādā pie pasākumiem, kas palīdzētu mazināt ekstrēmus laikapstākļus un sasniegtu "ambiciozus klimata neitralitātes mērķus", norādīts aptaujā.

"Pilsētas mēru apņemšanās aktualizēt klimata jautājumus ir pretstatā satraucošajai tendencei, ko redzam valstu un Eiropas politiķu vidū. Daudzi no viņiem atsakās apņemties veidot klimatneitrālu Eiropu," skaidro organizācijas ģenerālsekretārs Andrē Sobczaks.

Aptaujā norādīts, ka 23% no mēriem kā vienu no mērķiem norādīja ilgtspējīgu mobilitāti, uzsverot, ka viņi grib paplašināt metro un tramvaju tīklus.

Respondenti arī pauduši neapmierinātību, ka pilsētām nav pieejami plašāki līdzekļi, lai paātrinātu enerģijas pāreju un aicinājuši veidot tiešāku dialogu starp pilsētām un Eiropas Savienību (ES), lai atvieglotu piekļuvi līdzekļiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!