Foto: AFP/Scanpix/LETA

Paramilitārās grupējuma "Vagner" kaujinieki neslēgs līgumus ar Krievijas Aizsardzības ministriju, sacīja tā priekšnieks Jevgeņijs Prigožins, vēršoties pret Maskavas centieniem integrēt algotņus parastajā armijā, raksta "Politico".

Prigožins regulāri stājies pretī Maskavas politikai un asi kritizējis Krievijas Aizsardzības ministriju.

Krievijas aizsardzības ministrs Sergejs Šoigu sestdien pavēlēja visām Ukrainas kara frontes "brīvprātīgajām vienībām" līdz 1. jūlijam noslēgt līgumus ar Aizsardzības ministriju, lai palielinātu armijas efektivitāti. Viņš konkrēti nepieminēja "Vagner", bet šos algotņus bieži dēvē par "brīvprātīgo uzbrukuma vienībām".

Reaģējot uz to, Prigožins svētdien nāca klajā ar paziņojumu, ka "Vagner" "neparakstīs nekādus līgumus ar Šoigu". Prigožins kā atteikuma iemeslu minēja to, ka Krievijas armija nevar uzturēt viņa grupas efektivitāti, jo "Šoigu nespēj pareizi vadīt militāros formējumus". Taču Prigožins piebilda, ka kopumā viņa grupa ir "pilnīgi pakļauta" Krievijas un tās armijas virspavēlnieka interesēm.

Viņš arī sacīja, ka gadījumā, ja pavēle tiktu izpildīta, Krievijas armija varētu neapgādāt grupu ar ieročiem un munīciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!