Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Naktī vairākos Ukrainas apgabalos tikusi izsludināta gaisa trauksme un daudzviet nogranduši sprādzieni, jo 13. jūnija naktī Krievija uzbrukusi Ukrainai ar "Shahed" droniem, kā arī raidījusi pret to spārnotās raķetes, otrdienas rītā ziņo aģentūra UNIAN.

Aģentūra vēsta, ka Krievija izmantojusi 14 spārnotās raķetes, no kurām 10 iznīcinājusi pretgaisa aizsardzība. Uzbrukums īstenots ar četriem droniem "Shahed", no kuriem viens notriekts.

Aizvadītajā diennaktī Krievija pa dzīvojamiem namiem Harkivas apgabalā raidījusi divas raķetes, kā arī devusi 31 aviācijas triecienu un īstenojusi apšaudes ar reaktīvajām sistēmām.

Ukrainas aizstāvjiem izdevies iznīcināt visus ienaidnieka objektus virs Kijivas.

Savukārt Krivijrihā Krievijas spēki trāpījuši piecstāvu dzīvojamai ēkai, kur izcēlies spēcīgs ugunsgrēks, un citai civilajai infrastruktūrai.

Krievijas okupācijas karaspēka veiktā raķešu uzbrukuma rezultātā Krivijrihā gājuši bojā trīs cilvēki un 25 ievainoti, vietnē "Telegram" paziņoja Dņipropetrovskas apgabala kara administrācijas vadītājs Serhijs Lisaks.

"Uzbrukums Krivijrihai. Trīs spārnotās raķetes notrieca, bet ir arī trāpījumi. Tika bojāti civilie objekti. Tika sagrauta piecstāvu ēka. Nogalināti trīs tās iedzīvotāji. Ievainoti 25 cilvēki, 19 no viņiem atrodas slimnīcā," pavēstīja Lisaks.

Pēc viņa teiktā, deg arī dzīvokļi no pirmā līdz piektajam stāvam. Ugunsgrēks ir izplatījies 700 kvadrātmetru platībā.

Uzbrukumos citviet Ukrainā bojāti civilie objekti – komunālais uzņēmums Kijivas rajonā un noliktavas telpas Saļitovskā, kur sācies ugunsgrēks.

Ukrainas armijai īstenojot pretuzbrukumu trīs virzienos, izdevies atbrīvot kopumā septiņas apdzīvotas vietas Doņeckā un Zaporižjā – viena apdzīvota vieta atbrīvota Zaporižjes apgabala rietumos, bet sešas Zaporižjes austrumos un Doņeckas apgabala rietumos, otrdienas rītā vēsta UNIAN, atsaucoties uz domnīcas ISW izpētīto.

Atsaucoties uz aizsardzības ministra vietnieces Hannas Maļaras teikto, eksperti atzīmējuši, ka iepriekšminētajos apgabalos pēdējās nedēļas laikā pavirzījušies uz priekšu par 6,5 kilometriem un atguvuši 90 kvadrātkilometrus teritorijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!