Foto: Vida Press

Ukrainas pretgaisa aizsardzības spēki naktī uz ceturtdienu notriekuši visus 20 Krievijas spēku palaistos Irānas trieciendronus "Shahed", kā arī vienu no četrām spārnotajām raķetēm un izlūkošanas bezpilota lidaparātu "Orlan-10", ziņo Ukrainas armijas Gaisa spēku preses dienests.

Vietnē "Telegram" ukraiņu Gaisa spēki informēja, ka ceturtdien no pulksten 00.20 līdz pulksten 4.30 Krievijas spēki no Kaspijas jūras ar četrām stratēģiskās aviācijas lidmašīnām Tu-95MS uz Ukrainu palaida četras spārnotās raķetes "H-101/H-555", kā arī veica triecienus ar "Shahed-136/131".

Vienu no raķetēm ukraiņu pretgaisa aizsardzība notrieca, bet pārējās trāpīja rūpniecības objektos Dņipropetrovskas apgabalā.

Dņipropetrovskas apgabala kara administrācijas vadītājs Serhijs Lisaks informēja, ka naktī Krivijrihā krievu raķetes trāpījušas diviem rūpniecības uzņēmumiem un uzbrukumā ievainots 38 gadus vecs vīrietis, kura stāvoklis ir vidēji smags. Krievijas karaspēka triecienā Krivijrihā naktī uz otrdienu tika nogalināti 12 cilvēki.

Kā paziņoja Ukrainas Gaisa spēki, "Shahed" naktī uz ceturtdienu palaisti ziemeļu un dienvidu virzienā, bet visi 20 droni notriekti.

Tāpat Ukrainas aizstāvji notriekuši pretinieku operatīvi taktiskā līmeņa bezpilota lidaparātu "Orlan-10", kas veica izlūkošanu no gaisa austrumu virzienā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!