Foto: Reuters/Scanpix/LETA

ASV Gaisa spēki ir izvietojuši iznīcinātājus F-22 Tuvajos Austrumos Krievijas lidmašīnu nedrošu darbību dēļ, trešdien paziņoja Savienoto Valstu armijas Centrālā pavēlniecība, uz kuru atsaucas "Politico".

Iznīcinātāji pievienosies esošajiem amerikāņu un sabiedroto gaisa un sauszemes spēkiem šajā apgabalā, teikts CENTCOM paziņojumā.

"Krievijas spēku nedrošā un neprofesionālā uzvedība nav tāda, kādu mēs sagaidām no profesionāliem gaisa spēkiem," paziņojumā sacīja armijas ģenerālis Maikls "Ēriks" Kurilla, CENTCOM vadītājs. "Viņu regulārais saskaņoto gaisa telpas dekonflikta pasākumu pārkāpums palielina eskalācijas vai nepareiza aprēķina risku."

Turpinoties karam Ukrainā, attiecības starp ASV un Krieviju joprojām ir saspringtas. Amerikāņu militārpersonas jau vairākus mēnešus ir ziņojušas par arvien vairāk neapdomīgām Krievijas darbībām Tuvo Austrumu reģionā.

Bruņotas Krievijas lidmašīnas martā gandrīz katru dienu lidoja virs ASV militārās bāzes Sīrijā, medijam "NBC News" atklāja armijas komandieris.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!