Foto: Reuters/Scanpix

Kaujinieki no separātiskās Kurdistānas Strādnieku partijas (PKK) paziņoja, ka pārtrauc vienpusējo pamieru ar Ankaru, ko grupējums pasludināja īsi pēc februārī notikušās katastrofālās zemestrīces, ziņo medijs "Al Arabiya".

Paziņojums, ko otrdien izplatīja kurdu kaujiniekus atbalstošie mediji, draud ar vardarbības atgriešanos, kas kopš 1984. gada laupījusi desmitiem tūkstošu dzīvību. 20. gadsimta 80. gados PKK uzsāka cīņu par autonomu valsti Turcijas dienvidaustrumos.

Ankara un Rietumu sabiedrotie, tā skaitā Eiropas Savienība (ES) un ASV, PKK atzinuši par teroristisku organizāciju. Redžeps Tajips Erdogans, kuru aizvadītajā mēnesī atkārtoti ievēlēja Turcijas prezidenta amatā, ir pastiprinājis operācijas pret kaujinieku grupējumu.

Kurdu kaujinieku jumta organizācija, kurā iekļauta arī PKK, paziņoja, ka tā sniedz atbildi Turcijas atsāktajām operācijām. "Vajadzība aktīvi cīnīties ir kļuvusi neizbēgama. Kopš šodienas mēs paziņojam, ka vienpusējais pamiers tiek apturēts," Kurdistānas kopienu savienības (KCK) paziņojumu citēja "Firat" ziņu aģentūra.

"Delfi" iepriekš ziņoja, ka kurdu kaujinieki februārī paziņoja par pagaidu militāro operāciju apturēšanu, lai atvieglotu glābšanas darbus pēc postošās zemestrīces valsts dienvidaustrumos un vairākās Sīrijas daļās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!