Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Ukrainas armija pārņēmusi iniciatīvu karā ar Krieviju, taču jaudas palielināšanai un uzvarai tai nepieciešami tālas darbības ieroči, kas spētu sasniegt 200 kilometrus, atsaucoties uz Ukrainas aizsardzības ministriju, sestdien vēsta aģentūra UNIAN.

Aizsardzības ministra vietnieks Vladimirs Gavrilovs paziņojis, ka visi Ukrainas militārie plāni tiek īstenoti atbilstoši vērtējumam, taču uzvarai nepieciešams tālas darbības un augstas precizitātes ieroči.

Pēc viņa teiktā, pašlaik Ukraina gaida lidmašīnas, kas vispirms aizsargās debesis pret Krievijas ballistiskajām un cita veida raķetēm, kā arī iedzīvotājus un civilo infrastruktūru.

"Ir pagājis vairāk par vienu kara gadu. Mēs esam pārliecināti, ka uzvarēsim krievu iebrucējus kopā ar mūsu partneriem, kas mūs apgādā ar visu nepieciešamo," norādījis ministra vietnieks.

UNIAN arī vēsta, ka Krievijas karaspēka dzīvā spēka zaudējumi Ukrainā līdz sestdienas rītam sasnieguši 219 170 karavīrus.

Kā ziņo Ukrainas armijas ģenerālštābs, diennakts laikā iznīcināti 670 iebrucēji.

Kopš atkārtotā iebrukuma sākuma pagājušā gada 24. februārī Krievija zaudējusi 3977 tankus, 7706 bruņutransportierus, 3834 lielgabalus, 609 daudzlādiņu reaktīvās iekārtas, 364 zenītartilērijas iekārtas, 314 lidmašīnas, 302 helikopterus, 3364 bezpilota lidaparātus, 1211 spārnotās raķetes, 6557 automobiļus un autocisternas, 18 kuģus un ātrlaivas, kā arī 520 specializētās tehnikas vienības.

Krievijas zaudējumu apmērs tiek precizēts, jo informācijas ieguvi traucē karadarbība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!