Foto: AP/Scanpix/LETA

Aizvadītajās dienās Zaporižjas apgabalā, Doneckas apgabala rietumos un Bahmutas apkaimē turpinājās smagas kaujas, teikts Lielbritānijas militārā izlūkdienesta jaunākajā ziņojumā.

Visos šajos rajonos Ukrainas bruņotie spēki turpina veikt uzbrukuma operācijas, kurās tiem ir izdevies gūt nelielus panākumus.

Tikmēr dienvidos Krievijas karaspēks aizstāvas salīdzinoši efektīvi.

Analītiķi norāda, ka abas puses cieš ievērojamus zaudējumus, un Krievijas zaudējumi, šķiet, ir vislielākie kopš marta, kad kaujas par Bahmutu bija visintensīvākās.

Ukrainas spēki Hersonas apgabalā iznīcinājuši lielu Krievijas spēku munīcijas noliktavu netālu no Krievijas okupētās ostas pilsētas Heničeskas, svētdien paziņoja Odesas apgabala kara administrācijas pārstāvis sakariem ar presi Serhijs Bratčuks.

Iepriekš vietējos "Telegram" kanālos sāka izplatīties fotogrāfijas un videoieraksti ar lielu sprādzienu Heničeskas apkaimē. Tajos redzams, ka pie apvāršņa paceļas milzīgs dūmu stabs un dzirdamas sprādzienu skaņas.

"Mūsu bruņotie spēki šorīt veica labu - un ļoti skaļu - triecienu Rikovas ciemā Heničeskas rajonā pagaidu okupētajā Hersonas apgabala teritorijā," videoziņojumā pavēstīja Bratčuks.

Pēc viņa teiktā, tur atradās ļoti nozīmīga munīcijas noliktava, kas tika iznīcināta.

Krievijas karaspēka dzīvā spēka zaudējumi Ukrainā līdz svētdienas rītam bija sasnieguši 219 820 karavīrus, ziņo Ukrainas armijas ģenerālštābs.

Saskaņā ar ģenerālštāba datiem diennakts laikā iznīcināti 650 iebrucēji.

Kopš atkārtotā iebrukuma sākuma pagājušā gada 24. februārī Krievija zaudējusi 3984 tankus, 7729 bruņutransportierus, 3847 lielgabalus, 610 daudzlādiņu reaktīvās iekārtas, 364 zenītartilērijas iekārtas, 314 lidmašīnas, 304 helikopterus, 3371 bezpilota lidaparātu, 1211 spārnotās raķetes, 6571 automobili un autocisternu, 18 kuģus un ātrlaivas, kā arī 522 specializētās tehnikas vienības.

Krievijas zaudējumu apmērs tiek precizēts, jo informācijas ieguvi traucē karadarbība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!