Foto: EPA/Scanpix/LETA

Pēdējo desmit dienu laikā Krievija ir sākusi pārvietot savas "Dņepras spēku grupas" (DGF) elementus no Dņepras upes austrumu krasta, lai nostiprinātu Zaporižjas un Bahmutas sektorus, teikts jaunākajā izlūkošanas informācijā, kuru publicējusi Lielbritānijas Aizsardzības ministrija.

Londona ziņo, ka šī spēku pārvietošana potenciāli ietver vairākus tūkstošus karavīru no 49. armijas, tostarp tās 34. atsevišķās motorizētās brigādes, kā arī Gaisa desanta spēku (VDV) un Jūras kājnieku vienības.

DGF pārvietošana, iespējams, atspoguļo Krievijas uzskatu, ka liela Ukrainas uzbrukuma iespējamība pāri Dņeprai tagad ir mazāk iespējama pēc Kahovkas dambja uzspridzināšanas un tā izraisītajiem plūdiem, noslēgumā raksta britu izlūki.

Krievijas pilna mēroga iebrukums Ukrainā ar raķešu apšaudēm, uzlidojumiem un sauszemes spēku ienākšanu sākās 2022. gada 24. februāra rītā. Kā vienu no iebrukuma mērķiem Krievija sākotnēji minēja Ukrainas "denacifikāciju".

Okupanti Ukrainā cietuši smagus zaudējumus un tiek apsūdzēti apzinātā civiliedzīvotāju nogalināšanā, kā arī par citiem kara noziegumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!