Foto: AP/Scanpix/LETA

Lielbritānijas valdība nolēmusi saglabāt Krievijai piemērotās sankcijas līdz brīdim, kad Maskava izmaksās Ukrainai kompensāciju.

Lielbritānijas varasiestādes arī izstrādā mehānismu, kas ļaus sankcijām pakļautajām personām ziedot savus iesaldētos aktīvus Ukrainas atjaunošanai.

Londona par šiem pasākumiem paziņojusi pirms nozīmīgas starptautiskas konferences par Ukrainas atjaunošanu, kas šonedēļ notiks Lielbritānijā.

"Ukrainai turpinot aizstāvēties pret Krievijas iebrukumu, [Krievijas prezidenta Vladimira] Putina kara postošās sekas ir acīmredzamas. Ukrainas atjaunošanas vajadzības ir milzīgas. Ar saviem jaunajiem pasākumiem šodien mēs nostiprinām Lielbritānijas nostāju sankciju jautājumā. Mēs vēlreiz apliecinām, ka vēlamies ar sankcijām panākt, lai Krievija samaksā par tās valsts atjaunošanu, kurai tā ir nepamatoti uzbrukusi," paziņoja Lielbritānijas ārlietu ministrs Džeimss Kleverlijs.

Lielbritānija ievērojami paplašināja pret Krieviju vērstās sankcijas 2022. gada februārī, kad Krievija sāka pilna mēroga iebrukumu Ukrainā. Taču eksperti norādījuši, ka Lielbritānijas varasiestāžu gadiem ilgie centieni piesaistīt ārvalstu kapitālu ir noveduši pie tā, ka valsts finanšu sistēma ir pārpildīta ar fiktīvām kompānijām un citām necaurspīdīgām struktūrām, kas ļauj apiet sankcijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!