Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Ieslodzītais Krievijas opozīcijas līderis Aleksejs Navaļnijs pirmdien, sākoties kārtējai tiesas prāvai pret viņu, paziņojis par jaunu kampaņu pret karu un Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu.

"Šodien sākas vēl viena tiesas prāva, kas ievērojami pagarinās manu termiņu. Taču es nevēlos izmantot šo dienu, lai izsauktu līdzjūtību pret sev un citiem politieslodzītajiem. Es vēlos aicināt visus uz rīcību un izmantot šo dienu, lai paziņotu par jaunu, ļoti svarīgu mūsu projektu," tviterī paziņoja Navaļnijs.

"Mēs rīkosim kampaņu pret karu. Un pret Putinu. Tieši tā. Ilga, smaga, nogurdinoša, bet fundamentāli svarīga kampaņa, kurā mēs vērsīsim cilvēkus pret karu," paziņoja Navaļnijs.

Tiek veidota sistēma, kas ļaus kampaņas dalībniekiem pieslēgties jebkurā sev ērtā laikā no jebkuras vietas un, saglabājot anonimitāti, sazināties ar vēlētājiem Krievijas iekšienē, izmantojot balss ziņas vai īsziņas, atklāja Navaļnijs.

"Sistēmai jābūt ļoti elastīgai, un tai jāpiemīt īpašībām, kas šķiet savstarpēji izslēdzošas. Tai jābūt kontaktu datu bāzei, ar kuru ir viegli strādāt, bet kura ir veidota tā, lai principā tā nevarētu noplūst un kļūt par problēmu avotu cilvēkiem," skaidroja Navaļnijs.

"Ir jāveic liels tehniskais darbs. Nekas tāds vēl nepastāv," norādīja Navaļnijs, aicinot talkā IT speciālistus, mārketinga speciālistus, sociologus, politologus un ziedotājus, kas būtu gatavi atbalstīt projektu finansiāli.

Jau ziņots, ka Krievijā šodien sākusies jauna tiesas prāva pret Navaļniju, kurš šoreiz apsūdzēts par "ekstrēmismu". Ja Navaļnijs tiks notiesāts, viņam var tikt piespriesti vēl 30 gadi cietumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!