Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Algotņu grupējuma "Vagner" vadītājs Jevgēņijs Prigožins turpina graut Maskavas oficiālo militāro iestāžu autoritāti, aicinot Krievijas Aizsardzības ministriju izskatīt viņa paša sagatavotu līgumu par savstarpēju sadarbību, teikts jaunākajā ziņojumā, kuru publicējusi Lielbritānijas Aizsardzības ministrija.

Londona atgādina, ka 19. jūnijā Prigožins sacīja, ka gaida atbildi no Krievijas Aizsardzības ministrijas par viņa paša sastādītu "līgumu", ko viņš trīs dienas iepriekš bija iesniedzis ministrijai.

Šāds solis seko pašas Aizsardzības ministrijas izteiktajam ultimātam "Vagner" un citiem "brīvprātīgajiem formējumiem" parakstīt līgumus ar ministriju līdz 1. jūlijam. Lai gan Prigožina sagatavotā dokumenta saturs nav publiskots, šāda darbība paaugstina likmes un, ļoti iespējams, ir vēl viens apzināts mēģinājums graut oficiālo militāro iestāžu autoritāti, ziņo Lielbritānijas ministrija.

Prigožina tonis pret Aizsardzības ministriju ir kļuvis nepārprotami konfrontējošs. Krievijas Aizsardzības ministrija gandrīz noteikti to uzskata par ļoti nožēlojamu laikā, kad tā saskaras ar Ukrainas pretuzbrukumu, noslēgumā raksta britu izlūki.

Krievijas pilna mēroga iebrukums Ukrainā ar raķešu apšaudēm, uzlidojumiem un sauszemes spēku ienākšanu sākās 2022. gada 24. februāra rītā. Kā vienu no iebrukuma mērķiem Krievija sākotnēji minēja Ukrainas "denacifikāciju".

Okupanti Ukrainā cietuši smagus zaudējumus un tiek apsūdzēti apzinātā civiliedzīvotāju nogalināšanā, kā arī par citiem kara noziegumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!