Foto: AFP/Reuters/Scanpix/LETA

Krievijas Ļipeckas reģiona gubernators Igors Artamonovs apstiprinājis, ka "Vagner" militārie konvoji caur šo apgabalu ved militāro tehniku, ziņo britu raidsabiedrība BBC.

Artamonovs sacīja: "Tiesībaizsardzības iestādes (..) veic visus nepieciešamos pasākumus, lai gādātu par iedzīvotāju drošību. Situācija tiek kontrolēta." Artamonovs arī atgādināja iedzīvotājiem, ka "viņiem ir stingri ieteikts nepamest savas mājas un izvairīties no ceļošanas".

Ziņots, ka "Vagner" spēki pārņēma kontroli pār visiem militārajiem objektiem Voroņežas pilsētā, aģentūrai "Reuters" norādīja avots Krievijas drošības dienestā.

Jau iepriekš soctīklos publicētajos kadros, kuru autentiskumu apstiprinājis arī BBC, redzami vagneriešu konvoji Ļipeckas reģionā. Ļipecka atrodas starp Voroņežu un Maskavu.

Ļipecka ir dažu stundu gara brauciena attālumā no Krievijas galvaspilsētas.

Arī BBC ziņo, ka "Vagner" mērķis šķietami ir Maskava un ka tieši uz turieni šobrīd virzās grupējums. Tiesa, nav precīzas informācijas par to, cik daudz vīru "Vagner" rīcībā ir visos galvenajos punktos, kuros redzētas grupējuma vienības.

Savukārt pašā Maskavā – konkrēti Sarkanajā laukumā – drošības dienesti jau izveidojuši norobežojumus, liecina oficiālo foto aģentūru publicētās fotogrāfijas.

"Delfi" Līgonakts garumā vēstīja par pašreiz notiekošo Krievijā: Prigožins sestdien apsūdzēja Maskavu nāvējošos raķešu uzbrukumos algotņu vienībām un apsolīja par to atriebties. Viņš solīja spert visus nepieciešamos soļus, lai gāztu valsts militāro vadību, piedraudot, ka viņa vadītie spēki "iznīcinās visu" savā ceļā.

Drīz pēc tam Prigožina paziņojumiem Krievijas Federālais drošības dienests (FSB) paziņoja, ka sāk izmeklēšanu par aicinājumiem sarīkot "bruņotu sacelšanos".

Sestdienas rītā Prigožins paziņoja, ka ir "gatavs iet līdz Maskavai", lai dabūtu rokās aizsardzības ministru Sergeju Šoigu un Ģenerālštāba priekšnieku Gerasimovu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!