Foto: AP/Scanpix/LETA

Plašā pretuzbrukuma ietvaros Ukraina ir guvusi iniciatīvu uzbrukumos Bahmutas apkaimē, teikts jaunākajā izlūkošanas informācijā, kuru publicējusi Lielbritānijas Aizsardzības ministrija.

Londona ziņo, ka vairāku brigāžu operācijā Ukrainas spēki ir panākuši progresu gan pilsētas ziemeļu, gan dienvidu flangā.

Ir maz pierādījumu tam, ka Krievija saglabā nozīmīgas sauszemes spēku operatīvā līmeņa rezerves, kuras varētu izmantot, lai pastiprinātu spēkus pret daudzajiem draudiem, ar kuriem tā šobrīd saskaras plaši atdalītos sektoros, sākot no Bahmutas līdz Dņepras upes austrumu krastam, kas atrodas vairāk nekā 200 kilometru attālumā, noslēgumā raksta britu izlūki.

Krievijas pilna mēroga iebrukums Ukrainā ar raķešu apšaudēm, uzlidojumiem un sauszemes spēku ienākšanu sākās 2022. gada 24. februāra rītā. Kā vienu no iebrukuma mērķiem Krievija sākotnēji minēja Ukrainas "denacifikāciju".

Okupanti Ukrainā cietuši smagus zaudējumus un tiek apsūdzēti apzinātā civiliedzīvotāju nogalināšanā, kā arī par citiem kara noziegumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!