Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Krievijas aizsardzības ministrs Sergejs Šoigu pirmdien pirmo reizi redzēts publiskajā telpā kopš sestdien noslēgtās vienošanās ar "Vagner" dibinātāju Jevgeņiju Prigožinu, lai apturētu grupējuma uzsāktu dumpi, ziņo aģentūra "Reuters".

Pirmdien publicētā video Šoigu redzams, lidojot ar kolēģiem lidmašīnā un uzklausot jaunākās ziņas komandpunktā, ko vada Krievijas "Zapad" militārais grupējums. Medijs gan norāda, ka publicētajam video nav bijusi skaņa, līdz ar to nav skaidrs, kur vai kad vizīte ir notikusi.

Krievijas televīzijas kanāls "Zvezda" norādījis, ka Šoigu, kurš vizuāli izskatījies mierīgs un vesels, uzklausījis ģenerālleitnanta Jevgeņija Ņikiforova ziņojumu par pašreizējo situāciju uz frontes līnijas Ukrainā.

"Delfi" iepriekš ziņoja, ka Prigožins dumpja laikā pieprasījis Kremli izdot aizsardzības ministru, kā arī Ģenerālštāba priekšnieku Valēriju Garasimovu grupējumam. Prigožins abas amatpersonas apsūdzēja korupcijā un nekompetencē, kā arī jau ilgu laiku pieprasīja abus līderus atbrīvot no darba pienākumiem.

Aģentūra informē, ka Gerasimovs kopš dumpja sabiedrībā nav redzēts, kā arī no Kremļa nav izskanējusi informācija par iespējamām personāla izmaiņām.

Kopš dumpja, kas pārņēma Krieviju aizvadītās nedēļas nogalē, bet tika apturēts aptuveni 24 stundu laikā, izskanējušas vairākas versijas par tālākajiem notikumiem. Eksperti pieļāvuši, ka Krievijas diktators Vladimirs Putins varētu lemt par Šoigu un Gerasimova atstādināšanu. Taču Šoigu parādīšanās publiskajā telpā un šo kadru publicēšana Krievijas valsts medijos, visticamāk, norāda, ka vismaz pagaidām aizsardzības ministra pozīcijas ir stabilas. Šoigu ilgstoši bijis viens no Putina uzticamākajiem sabiedrotajiem Krievijas valdības struktūrās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!