Foto: Sputnik/Scanpix/LETA

Krievijas karaspēks aizvadītajā naktī uz Ukrainu raidījis trīs spārnotās raķetes "Kaļibr" un aptuveni desmit dronus, pirmdien pavēstīja Ukrainas armijas gaisa spēki.

Naktī trīs raķetes "Kaļibr" izšautas no zemūdenes Melnajā jūrā, bet astoņi droni kamikadzes "Shahed" raidīti no Azovas jūras piekrastes, teikts paziņojumā.

Divas no trim raķetēm notriektas, notriekti arī septiņi no astoņiem droniem.

Vēlāk gaisa spēku pārstāvis Jurijs Ihnats paziņoja, ka raķete "Kaļibr" un drons "Shahed" trāpījuši objektiem Odesas apgabalā.

Vēl četri nenoskaidrota paveida droni raidīti no ziemeļu virziena, arī tie notriekti.

Maļara: Ukrainas karaspēks austrumos pavirzījies par vienu diviem kilometriem

Ukrainas karaspēks nedēļas nogalē valsts austrumos sāka uzbrukumu vairākos virzienos, un atbilstoši situācijai pirmdienas rītā ir pavirzījies uz priekšu par vienu diviem kilometriem, platformā "Telegram" pavēstīja Ukrainas aizsardzības ministra vietniece Hanna Maļara.

"Mūsu karaspēks austrumos aizvadītās nedēļas beigās sāka pretuzbrukuma darbības Orihovo-Vasiļivkas, Bahmutas, Bohdaņivkas, Jahidnes, Kļiščijivkas un Kurdjumivkas rajonos," norādīja ministra vietniece.

"Un katrā no šiem rajoniem notikusi pavirzīšanās uz priekšu par vienu diviem kilometriem. Šobrīd karaspēks nostiprinās sasniegtajās robežās un turpina iznīcināt ienaidnieku," skaidroja Maļara.

Tajā pat laikā krievi mēģinājuši uzbrukt Limanas, Bahmutas, Avdijivkas un Marjinkas virzienos, norādīja viceministre.

Aizvadītās nedēļas laikā šajos virzienos notikušas 250 kaujas sadursmes. Tomēr ienaidniekam izspiest ukraiņus no ieņemtajām pozīcijām nav izdevies. Turpinās smagas kaujas, piebilda Maļara.

Dienvidos sevišķas izmaiņas aizvadītās nedēļas laikā nav notikušas.

"Ukrainas aizsardzības spēki turpināja uzbrukuma operācijas Melitopoles un Berdjanskas virzienos. Nedēļas laikā operatīvā (taktiskā) stāvokļa uzlabošanas un frontes līnijas iztaisnošanas rezultātā atbrīvoto teritoriju platība palielinājusies par 17 kvadrātkilometriem."

Kopumā kopš uzbrukuma sākuma brīža dienvidos atbrīvota 130 kvadrātkilometru liela teritorija.

Krievijas karaspēks izrāda sīvu pretestību, tomēr tam ir lieli dzīvā spēka, ieroču un tehnikas zaudējumi.

Aizvadītās nedēļas laikā krieviem zaudējumi bijuši astoņas reizes lielāki nekā ukraiņiem, norādīja ministra vietniece.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!