Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Agresors Krievija otrdienas pēcpusdienā ar raķetēm veicis kārtējo asiņaino teroraktu, apšaudot Ukrainas austrumu pilsētas Kramatorskas iecienītu restorānu un iepirkšanās centru.

Ukrainas glābšanas dienests trešdienas rītā ziņo, ka nogalināto skaits pieaudzis līdz astoņiem. Nogalināto vidū ir arī trīs bērni - divi 15 gadus veci, bet viens - 12. Tāpat nogalināto vidū ir arī 17 gadus veca meitene, raksta BBC.

Ievainoto skaits palielinājies līdz 56. Glābšanas darbi drupās turpinās.

Sākotnējā informācija liecināja, ka triecienu rezultātā nogalināti vismaz trīs cilvēki un ievainoti vēl vismaz 42, starp kuriem ir arī bērni. Pēc aculiecinieku teiktā, restorānā kopā esot bijuši ap 80 cilvēku.

"Pirms pusstundas divas raķetes trāpīja Kramatorskas pilsētai. Šobrīd risinās darbi, cietušo skaits un iespējamo mirušo skaits tiks precizēts. Tas ir pilsētas centrs. Tās biju vietējo iedzīvotāju iecienītas ēšanas vietas," Ukrainas televīzijai sacījis Doņeckas apgabala administrācijas vadītājs Pavlo Kirilenko.

Neilgi pirms triecieniem pa pašu pilsētu apšaudīts netālu esošais ciemats.

Krievijas uzbrukums Kramatorskai sekoja tikai dažas stundas pēc tam, kad Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis paziņoja par jauniem panākumiem pretuzbrukumos pret okupantu armiju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!