Foto: AP/Scanpix/LETA

Bijušais ASV viceprezidents Maiks Penss ceturtdien Kijivā tikās ar Ukrainas prezidentu Volodimiru Zelenski, raksta "Politico".

Šī ir pirmā reize, kad kopš Krievijas pilna mēroga iebrukuma sākuma republikāņu prezidenta kandidāts ir ieradies šādā vizītē.

"Es uzskatu, ka Amerika ir brīvās pasaules līderis," Penss sacīja telekanālam NBC News, kas bija pirmais, kas ziņoja par vizīti. "Taču ierodoties šeit kā privātpersonai — klātienē redzēt to ukraiņu karavīru varonību, kuri turēja pozīcijas tajos mežos, redzēt cilvēku varonību šeit Irpiņā, kas aizturēja Krievijas armiju, redzēt ģimenes, kuru mājas burtiski tika apšaudītas neapzinīga un neizprovocēta Krievijas iebrukuma laikā — tas tikai pastiprina manu apņemšanos darīt savu daļu, turpināt aicināt stingru amerikāņu atbalstu mūsu ukraiņu draugiem un sabiedrotajiem."

Penss ir aktīvi atbalstījis militāro atbalstu Ukrainai, un tas viņu atšķir no citiem Republikāniskās partijas prezidenta amata kandidātiem un likumdevējiem, no kuriem daži ir aicinājuši pārtraukt papildu militāro atbalstu. Viņš arī apgalvoja, ka Vašingtonai vajadzētu paātrināt palīdzības sniegšanu Kijivai, un ir kritizējis prezidenta Džo Baidena administrācijas lēno tempu attiecībā uz Ukrainai nepieciešamā bruņojuma apstiprināšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!