Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Ukrainas armija pamazām virzās uz priekšu Berdjanskas un Melitopoles virzienos, kamēr valsts austrumos vairākos virzienos uzbrūk krievi, svētdienas vakarā paziņojusi Ukrainas aizsardzības ministra vietniece Hanna Maļara.

"Ar smagām kaujām, taču pamazām Berdjanskas un Melitopoles virzienā virzāmies uz priekšu," savā lietotnes "Telegram" kanālā raksta Maļara.

Viņa atzinusi, ka ienaidnieks intensīvi pretojas, ka traucē mīnu lauki un ka krievi uz kauju rajoniem pārsviež rezerves, taču Ukrainas armija neatlaidīgi "rada apstākļus ātrākai virzībai uz priekšu".

Tikmēr krievi mēģina uzbrukt Avdijivkas, Marjinkas un Limanas virzienos, pavēstījusi Maļara, atzīstot, ka "tagad visur ir karsti".

Viņa piebildusi, ka krievi uzbrukumu sākuši arī Svatoves virzienā.

Ukraina: Krievijas dzīvā spēka zaudējumi sasniedz 230 260 karavīrus

Krievijas karaspēka dzīvā spēka zaudējumi Ukrainā līdz pirmdienas rītam sasnieguši 230 260 karavīrus, ziņo Ukrainas armijas ģenerālštābs.

Saskaņā ar ģenerālštāba datiem diennakts laikā iznīcināti 600 iebrucēji.

Kopš atkārtotā iebrukuma sākuma pagājušā gada 24.februārī krievi zaudējuši 4057 tankus, 7899 bruņutransportierus, 4220 lielgabalus, 641 daudzlādiņu reaktīvo iekārtu, 391 zenītartilērijas iekārtu, 315 lidmašīnas, 309 helikopterus, 3573 bezpilota lidaparātus, 1264 spārnotās raķetes, 6834 automobiļus un autocisternas, 18 kuģus un ātrlaivas, kā arī 590 specializētās tehnikas vienības.

Krievijas zaudējumu apmērs tiek precizēts, jo informācijas ieguvi traucē karadarbība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!