Foto: AFP/Scanpix/LETA

Pēdējo nedēļu laikā Krievija par prioritāti ir izvirzījusi un pilnveidojusi taktiku, kuras mērķis ir palēnināt Ukrainas bruņutehnikas pretuzbrukuma operācijas Ukrainas dienvidos, teikts jaunākajā izlūkošanas informācijā, kuru publicējusi Lielbritānijas Aizsardzības ministrija.

Londona ziņo, ka šīs pieejas pamatā ir bijusi Krievijas ļoti intensīvā prettanku mīnu izmantošana. Dažos apgabalos tās mīnu lauku blīvums liecina, ka Maskava, iespējams, ir izmantojusi daudz vairāk mīnu, nekā noteikts tās militārajā doktrīnā.

Palēninājusi Ukrainas virzību, Krievija ir mēģinājusi uzbrukt Ukrainas bruņumašīnām ar vienvirziena uzbrukuma bezpilota lidaparātiem, uzbrukuma helikopteriem un artilēriju, norāda Lielbritānijas ministrija.

Lai gan Krievija ar šo pieeju ir guvusi zināmus panākumus Ukrainas pretuzbrukuma sākumposmā, tās spēki joprojām cieš no galvenajiem trūkumiem, īpaši pārslogotajām vienībām un artilērijas munīcijas trūkuma, noslēgumā raksta britu izlūki.

Krievijas pilna mēroga iebrukums Ukrainā ar raķešu apšaudēm, uzlidojumiem un sauszemes spēku ienākšanu sākās 2022. gada 24. februāra rītā. Kā vienu no iebrukuma mērķiem Krievija sākotnēji minēja Ukrainas "denacifikāciju".

Okupanti Ukrainā cietuši smagus zaudējumus un tiek apsūdzēti apzinātā civiliedzīvotāju nogalināšanā, kā arī par citiem kara noziegumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!