Fоtо: EPA/Scanpix/LETA

Lietuvas prezidents Gitans Nausēda aicināja NATO līderus nākamās nedēļas samitā Viļņā būt drosmīgākiem, runājot par Ukrainas iespējamu iestāšanos aliansē, skaidrojot, ka šāds apstiprinājums motivētu ukraiņu karavīrus kaujas laukā, ziņo aģentūra "Reuters".

Intervijā ar aģentūru Nausēda aicinājis sabiedrotos neņemt vērā bažas, ka Ukrainas dalība aliansē kaut kādā veidā varētu provocēt Krieviju.

“Mums nevajadzētu vilcināties pieņemt drosmīgākus lēmumus citādi Kremlis nolems, ka Rietumu sabiedrotie ir pārāk vāji – viņus vajadzētu iespiest stūrī un viņi padosies,” skaidroja prezidents.

“Mūsu pārliecinošāks apstiprinājums par Ukrainas dalības perspektīvu noteikti uzlabotu ukraiņu karavīru cīņassparu kaujas laukā un tas ir ļoti svarīgi,” apgalvoja Nausēda.

Kijiva aktīvi izdara spiedienu uz NATO, lai Viļņas samita laikā alianse apstiprinātu Ukrainas kļūšanu par dalībvalsti ar noteikumu, ka pievienošanās notiktu pēc kara beigām. Tomēr vairākas citas dalībvalstīs, piemēram, ASV un Vācija, bailēs par attiecību eskalāciju ar Krieviju, ietur piesardzību šajā jautājumā.

Чтобы продолжить чтение, оформите абонемент.

Пожалуйста, подождите!

Мы подбираем для вас наиболее подходящее предложение подписки...

Loading...

Предложение о подписке не отображается? Пожалуйста, отключите блокировщик рекламы или перезагрузите страницу.
В случае вопросов пишите на konts@delfi.lv

Читайте нас там, где удобно: Facebook Telegram Instagram !