Foto: AFP/Scanpix/LETA

Nu jau vairāk nekā nedēļu līdz ar krēslu Francija piedzīvo vardarbīgus masu protestus, kurus aizsāka arābu izcelsmes pusaudža Nahela Merzuka nāve. Salīdzinot ar pirmajām dienām, jau svētdien, 2. jūlijā, arestēto protestētāju skaits bija ievērojami mazāks nekā naktis iepriekš, tomēr jau līdz tam nodarīto postījumu vēriens bija iespaidīgs – valstī nemiernieki izraisījuši aptuveni 3000 ugunsgrēku, kā arī sadedzinātas ap 2000 automašīnām. Iekšlietu ministrs Žeralds Darmanēns sestdien paziņoja, ka arestēto nemiernieku vidējais vecums ir 17 gadi.


Grautiņi pārmetušies arī uz kaimiņvalstīm. Svētdien, 2. jūlijā, Šveices policija ziņoja par demonstrācijām Šveices franciski runājošo rietumu pilsētā Lozannā. Protesti organizēti arī Beļģijas galvaspilsētā Briselē.

Lozannas centrā sapulcējušies vairāk nekā 100 cilvēku, kuri atsaukušies sociālo mediju aicinājumiem. Jaunieši izsituši vairāku veikalu skatlogus, salauzuši to durvis, kā arī ar akmeņiem un Molotova kokteiļiem apmētājuši policistus. Arī Šveicē aizturētie pārsvarā bija nepilngadīgi. "Diezgan skaidri redzams, ka šos jauniešus iedvesmoja situācija Francijā," notikušo medijiem komentēja Lozannas policijas pārstāvis. Briselē vairāki desmiti cilvēku aizturēti jau pagājušajā ceturtdienā, kā arī apdzēsti vairāki viņu izraisīti ugunsgrēki.

Centās slēpt puiša etnisko izcelsmi


Alžīriešu izcelsmes puisis

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!