Foto: LETA

Pentagons paziņojis par tā drošības politikas maiņu pēc slepeno dokumentu noplūdes, ziņo raidsabiedrība BBC.

Jaunajos pasākumos ietilpst amatpersonu iecelšana amatos, kas kontrolēs piekļuves līmeni īpaši slepenai informācijai un dokumentiem, kā arī sistēmu uzstādīšanu, kas ļaus uztvert elektronisko ierīču signālu.

45 dienas ilguša Pentagona politikas un procedūru pārskata secinājumos norādīts, ka nepieciešams pastiprināti uzraudzīt personas, kurām uzticēta klasificēta valsts drošības informācija. ASV Aizsardzības sekretārs Loids Ostins preses konferencē minējis, ka Pentagona drošības protokoliem bijušas grūtības izsekot līdzi darbinieku skaita pieaugumam, kuriem ir piekļuve slepeniem dokumentiem.

Departamenta paziņojumā norādīts, ka papildus pastiprinātai esošajai politikai, tiks ieviesti arī jauni noteikumi, lai novērstu drošības nepilnības. Pārskatā secināts, ka militārajās procedūrās nav "neveiksmes punktu", kā arī lielākā daļa no darbiniekiem ar pieeju slepeniem dokumentiem ievēro drošību un visas nepieciešamās procedūras. Aizsardzības departaments arī saņēmis ieteikumu par nepieciešamību izveidot jaunu biroju, kas būtu domāts ASV iekšējiem draudiem.

Iepriekš ziņots, ka aprīlī sociālajos tīklos nonāca vairāki desmiti nopludinātu Pentagona dokumentu, kas ietvēra novērtējumus un slepenus izlūkošanas ziņojumus, kas attiecās ne tikai uz Ukrainu un Krieviju, bet arī ASV sabiedroto analīzi. ASV amatpersonas laikrakstam "Washington Post" sacīja, ka dažos dokumentos acīmredzami veiktas izmaiņas, taču daudzi no tiem atbilst "CIA World Intelligence Review" ziņojumiem, kas tiek izplatīti augstā līmenī Baltajā namā, Pentagonā un Valsts departamentā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!