Foto: AP/Scanpix/LETA

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis, reaģējot uz Lielbritānijas aizsardzības ministra Bena Volesa izteikumiem, trešdien preses konferencē uzsvēra, ka viņa valsts vienmēr ir bijusi pateicīga nācijām, kuras atbalsta Kijivu cīņā pret agresoru Krieviju, ziņo portāls "Yahoo News".

"Delfi" jau ziņoja, ka trešdien, 12. jūlijā, NATO samitā Viļņā Lielbritānijas aizsardzības ministrs Bens Voless izteicās, ka Ukrainai, lai ilgtermiņā saglabātu Rietumu politisko un sabiedrības atbalstu, būtu jāizrāda "pateicība" tās sabiedrotajiem. Viņš uzsvēra, ka no ASV politiķiem dzirdamas frāzes: "Mēs esam piešķīruši 83 miljardus dolāru, mēs neesam "Amazon"."

Lūgts reaģēt uz šiem Volesa izteikumiem, Zelenskis norādīja, ka nesaprata Volesa komentārus. "Mēs vienmēr bijām pateicīgi Apvienotajai Karalistei, premjerministriem un aizsardzības ministram, jo [Lielbritānijas] cilvēki vienmēr mūs atbalsta," sacīja Zelenskis, piebilstot: "Es nezināju, ko viņš domā un kā citādi mums vajadzētu būt pateicīgiem. Varbūt ministrs vēlas kaut ko īpašu, bet mums ir brīnišķīgas attiecības."

Zelenskis preses konferencē arī mazliet paironizēja par Volesa komentāriem, no podesta uzrunājot savu aizsardzības ministru Oleksandru Rezņikovu un sakot: "Kā būtu, ja tu viņam [Volesam] izteiktu pateicības vārdus?"

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!