Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Vismaz 87 cilvēku līķi, kurus varētu būt nogalinājuši tā sauktie "Ātrā atbalsta spēki" (RSF) Sudānā, ir atrasti masu kapā, ziņo Apvienoto Nāciju Organizācija (ANO).

Sīvas kaujas starp RSF un Sudānas bruņotajiem spēkiem turpinās kopš aprīļa. Taču RSF un to sabiedroto kaujinieki ir nolieguši jebkādu saistību ar nesenajām kaujām Rietumdārfūrā.

Tūkstošiem cilvēku ir gājuši bojā un miljoniem cilvēku bija spiesti pamest savas mājas karadarbības dēļ. Kaujas Āfrikas valstī norisinās starp Sudānas regulāro armiju, kuru vada Abdelfatahs al Burhans, un RSF, kuru vada bijušais al Burhana vietnieks Mohameds Hamdans Daglo.

ANO paziņoja, ka 20. jūnijā Rietumdārfūras reģionā tika aprakti vismaz 37 līķi, bet nākamajā dienā tajā pašā vietā tika aprakti vēl 50 līķi. Apglabāto vidū bija sievietes un bērni.

ANO augstais komisārs cilvēktiesību jautājumos Volkers Tīrks sacīja, ka ir "satriekts par bezjūtīgo un necienīgo izturēšanos pret mirušajiem, viņu ģimenēm un kopienām". Viņš aicināja izmeklēt mirušo cilvēku nāves apstākļus un sacīja, ka RSF ir pienākums izturēties pret mirušajiem "ar cieņu".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!