Foto: AP/Scanpix

Jūlija izskaņā paredzētajā Krievijas jūras spēku dienā nebūs iesaistītas kodolzemūdenes, teikts jaunākajā ziņojumā, kuru publicējusi Lielbritānijas Aizsardzības ministrija.

Londona ziņo, ka trešdien Krievijas valsts mediji ziņoja, ka Krievijas Ziemeļu flotes kodolzemūdenes nepiedalīsies galvenajā Jūras spēku dienas flotes pārskatā Sanktpēterburgā 30. jūlijā.

Kopš pašreizējais Jūras spēku dienas formāts tika izveidots 2017. gadā, šis būtu pirmais gads, kad tajā nav iesaistītas ar kodolenerģiju darbināmas zemūdenes. Izmaiņas, visticamāk, galvenokārt ir saistītas ar apkopi un to pieejamības saglabāšanu operācijām un apmācībām, norāda Lielbritānijas ministrija.

Eksistē arī reāla iespēja, ka iekšējās drošības bažas kopš "Vagner" sarīkotā dumpja ir veicinājušas šāda lēmuma pieņemšanu, noslēgumā raksta britu izlūki.

Krievijas pilna mēroga iebrukums Ukrainā ar raķešu apšaudēm, uzlidojumiem un sauszemes spēku ienākšanu sākās 2022. gada 24. februāra rītā. Kā vienu no iebrukuma mērķiem Krievija sākotnēji minēja Ukrainas "denacifikāciju".

Okupanti Ukrainā cietuši smagus zaudējumus un tiek apsūdzēti apzinātā civiliedzīvotāju nogalināšanā, kā arī par citiem kara noziegumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!