Foto: EPA/Scanpix/LETA

Lielbritānijas aizsardzības ministrs Bens Volless pirms rudenī gaidāmajiem pārkārtojumiem valdībā apsver iespēju atstāt amatu, liecina televīzijas kanāla "Sky News" rīcībā esošā informācija.

Iepriekš Londona neveiksmīgi mēģināja panākt 53 gadus vecā Vollesa iecelšanu NATO ģenerālsekretāra amatā.

Par aizsardzības ministra un bijušā premjerministra Borisa Džonsona tuvā līdzgaitnieka iespējamo aiziešanu no amata pirmais ziņoja laikraksts "The Times".

Kāds avots "Sky News" iztecies, ka Volless lēmumu par aiziešanu vai palikšanu amatā , visticamāk, pieņems nākammēnes. Ja viņš izšķirsies par demisiju, tad Volless atstās arī parlamenta deputāta amata.

Tiek uzskatīts, ka Vollesa iespējamā demisija varētu būt pamatota vienīgi ar personīgiem apsvērumiem un nekādā veidā nav saistīta ar premjerministra Riši Sunaka nostāju vai ar kādām nesaskaņām Konservatīvās partijas rindās.

Runas par ministra iespējamo aiziešanu pieņemas spēkā jau vairākas nedēļas, un Aizsardzības ministrijas ierēdņi jau aktīvi apspriež, kas varētu kļūt par viņa pēcteci.

Starp Vollesa potenciālajiem mantiniekiem tiek minēta pašreizējā valsts ministre Indijas-Klusā okeāna reģiona jautājumos Anna-Marija Treveljana, valsts ministrs drošības jautājumos Toms Tagendhats un valdības kancelejas ministrs Džeremijs Kvins.

Tikmēr laikraksts "The Times" vēsta, ka galvenais kandidāts esot Finanšu ministrijas valsts sekretārs Džons Glens.

Volless Konservatīvajā partijā bauda lielu popularitāti, un starp pašreizējās valdības locekļiem viņš ministra amatā pabijis visilgāk. Kopš 2014. gada viņš pārdzīvojis jau piecus premjerministrus, bet Aizsardzības ministriju Volless vadīja jau četrus gadus.

Volless sevi pierādījis kā visaktīvāko Ukrainas atbalstītāju tās cīņā pret Krievijas agresiju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!