Foto: AFP/Scanpix/LETA

Anonīma Ukrainas drošības dienesta (SBU) amatpersona apstiprinājusi Kijivas saistību ar pirmdien notikušo uzbrukumu Krimas tiltam, ziņo medijs CNN.

Sarunā ar mediju anonīmā amatpersona paziņoja, ka uzbrukums bijusi SBU un Ukrainas jūras spēku kopīga operācija. Amatpersona vēlējusies palikt anonīma, jo nav saņēmusi autorizāciju komentēt notikušo.

Krievijas varasiestādes ziņo, ka sprādzienā bojā gājuši divi cilvēki – māte un tēvs. Savukārt meita negadījumā guvusi ievainojumus.

Tilta bojājumi varētu traucēt Krievijas loģistikai, pirmdien komentējušas arī Ukrainas amatpersonas. "Jebkādas loģistikas problēmas ir papildu sarežģījumi okupantiem, kas rada potenciālas priekšrocības Ukrainas aizsardzības spēkiem," paziņoja Ukrainas galvenās izlūkošanas pārvaldes (GUR) pārstāvis Andrijs Jusovs.

"Delfi", atsaucoties uz aģentūru LETA, iepriekš ziņoja, ka naktī uz pirmdienu pēc vairākiem sprādzieniem iegruvis vismaz viens Krimas tilta laidums, un satiksme pa tiltu pilnībā apturēta. Pie tilta jau izveidojušās vairākus kilometrus garas automobiļu rindas.

Krimas jeb tā dēvētais Kerčas tilts tika bojāts jau 2022.gada oktobrī, kad uz tā eksplodēja ar sprāgstvielām piekrauta kravas automašīna, sagraujot divus laidumus. Toreiz bojāts tika arī blakus esošais dzelzceļa tilts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!