Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Kopš jūlija sākuma Ukrainā pastiprinājušās kaujas ap Dņepras lejteci, teikts jaunākajā izlūkošanas informācijā, kuru publicējusi Lielbritānijas Aizsardzības ministrija.

Londona ziņo, ka līdzās spraigām kaujām austrumu krastā ap mazo Ukrainas placdarmu pie sagrautā Antonivskas tilta, nelielas Krievijas un Ukrainas karaspēka vienības cīnās arī par salām Dņepras deltā.

Abas puses izmanto mazas, ātras motorlaivas, un Ukraina ir veiksmīgi izmantojusi taktiskus vienvirziena uzbrukuma bezapkalpes lidaparātus, lai iznīcinātu dažas Krievijas laiva, norāda Lielbritānijas ministrija.

Krievija saskaras ar dilemmu, izlemjot, vai reaģēt uz šiem draudiem, pastiprinot savu Dņepras spēku grupu uz izstiepto vienību rēķina, kas saskaras ar Ukrainas pretuzbrukumu Zaporižjas apgabalā, noslēgumā raksta britu izlūki.

Krievijas pilna mēroga iebrukums Ukrainā ar raķešu apšaudēm, uzlidojumiem un sauszemes spēku ienākšanu sākās 2022. gada 24. februāra rītā. Kā vienu no iebrukuma mērķiem Krievija sākotnēji minēja Ukrainas "denacifikāciju".

Okupanti Ukrainā cietuši smagus zaudējumus un tiek apsūdzēti apzinātā civiliedzīvotāju nogalināšanā, kā arī par citiem kara noziegumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!