Fоtо: Reuters/Scanpix

Šonedēļ Polijas drošības komiteja nolēma pārvietot militārās vienības uz valsts austrumiem saistībā ar grupējuma "Vagner" klātbūtni Baltkrievijā, atsaucoties uz nacionālās ziņu aģentūras PAP paziņojumu, vēsta "Reuters".

Grupējuma vadītājs Jevgeņijs Prigožins parādījies trešdien publicētā video, kurā viņš sveicis savus kaujiniekus Baltkrievijā. Prigožins karavīriem sacījis, ka grupējums pagaidām vairs Ukrainā nekaros, aicinot uzkrāt spēkus Āfrikai, kamēr viņi apmāca Baltkrievijas armiju.

Baltkrievijas Aizsardzības ministrija paziņoja, ka "Vagner" algotņi sākuši apmācīt Baltkrievijas īpašos spēkus militārā poligonā, kas atrodas netālu no valsts robežas ar NATO dalībvalsti Poliju.

"Baltkrievijas armijas un "Vagner" kopīgās apmācības neapšaubāmi ir provokācija. Komiteja analizēja iespējamos draudus, tai skaitā grupējuma vienību pārvietošanu. Tādēļ aizsardzības ministrs Marjušs Blaščaks nolēma pārvietot mūsu militārās vienības no Polijas rietumiem uz austrumiem," aģentūrai PAP komentēja politiķis Zbigņevs Hofmanns.

Pie robežas dzīvojošie Polijas iedzīvotāji ceturtdien paziņoja, ka kopš "Vagner" ierašanās Baltkrievijā, viņi regulāri dzird šāvienus un helikopterus. Tas pastiprinājis iedzīvotāju bailes, ka Krievijas uzsāktais karš sasniegs arī viņus.

Jūlijā sākumā Varšava paziņoja, ka tā uzsākusi 1000 karavīru pārvietošanu uz valsts austrumiem.

Читайте нас там, где удобно: Facebook Telegram Instagram !