Foto: RIA Novosti/Scanpix

Izskanējuši ziņojumi, ka Igors Girkins, plaši pazīstamais krievu nacionālists un Vladimira Putina kritiķis, esot arestēts, raksta "Sky News".

Girkins bija viens no trim prokrieviskās separātistu armijas karavīriem, kas notiesāti par slepkavību saistībā ar 298 cilvēku nāvi "Malaysian Airlines" reisā MH17, kas 2014.gadā tika notriekts virs Ukrainas.

Rakstot sociālajā medijā "Telegram", Girkina sieva Miroslava Reginska teica, ka Krievijas izmeklētāji iekļuvuši viņu mājās, izveduši viņas vīru "aiz rokām un nezināmā virzienā". Viņa arī apgalvoja, ka Girkinam ir izvirzītas apsūdzības ekstrēmismā.

Zināms arī kā Igors Strelkovs, Girkins bija iesaistīts Krievijas īstenotajā Krimas aneksijā 2014. gadā. Viņš nesen palīdzēja organizēt kaujiniekus Ukrainas austrumos.

Šā gada sākumā Girkins paziņoja, ka iesaistās politikā, un kopš tā laika viņš arvien vairāk kritizē Putinu un Krievijas aizsardzības ministru Sergeju Šoigu. Viņš ir nosodījis veidu, kā Maskava darbojas Ukrainā, bieži to saucot par "nekompetentu". Krievijas varas iestādes vēl nav komentējušas ziņojumus par viņa aizturēšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!