Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Baltkrievijā svētdien ieradusies jau desmitā Krievijas algotņu grupējuma "Vagner" karotāju autokolonna, vēsta baltkrievu tīmekļa izdevums "Belarusski Hajun".

Izdevums norādīja, ka jaunā algotņu kolonna mainīja maršrutu - atšķirībā no iepriekšējās, algotņi pilnībā pie Čerikavas pagriezās virzienā uz Mogiļevu un pēc tam sāka braukt virzienā uz Babrujsku.

Kolonnā ir vismaz desmit transportlīdzekļu, no kuriem lielākajai daļai ir aizlīmētas reģistrācijas numura zīmes vai arī tām ir Krievijas vai tā dēvētās Luganskas un Doņeckas tautas republiku numura zīmes.

Ukrainas Valsts robežsardzes dienesta aplēses liecina, ka Baltkrievijā ieradušies jau apmēram 5000 vagneriešu.

Baltkrievijas diktators Aleksandrs Lukašenko Krievijas kolēģim Vladimiram Putinam svētdien tikšanās laikā Sanktpēterburgā norādīja, ka "Vagner" kaujinieki no Baltkrievijas vēloties doties "ekskursijā" uz Poliju.

"Vagnerieši sāk mūs uztraukt," Lukašenko teicis Putinam, sakot, ka algotņi viņam lūdzot atļauju doties uz Rietumiem, jo vēloties "ekskursijā apmeklēt Varšavu vai Žešuvu" Polijā.

Lukašenko paskaidroja, ka vagnerieši "esot uzēdušies" uz Poliju, jo tā palīdz Ukrainas apbruņošanai. "Viņiem ir slikta oma," teica Baltkrievijas diktators.

"Vagner" nākotne vairākas nedēļas bija neskaidra pēc grupējuma dibinātāja Jevgeņija Prigožina sarīkotā dumpja. Dumpis tika izbeigts, kad Prigožinam un "Vagner" kaujiniekiem 24.jūnijā tika piedāvāts patvērums Baltkrievijā.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!