Foto: AFP/Scanpix/LETA

Krievijas Melnās jūras flote ir mainījusi savu militāro stāju, kopš Maskava pameta Melnās jūras graudu iniciatīvu (BSGI), gatavojoties īstenot Ukrainas blokādi, teikts jaunākajā izlūkošanas informācijā, kuru publicējusi Lielbritānijas Aizsardzības ministrija.

Londona ziņo, ka modernā korvete "Sergej Kotov" ir izvietota Melnās jūras dienvidos, patrulējot pa kuģu ceļu starp Bosfora šaurumu un Odesu.

Pastāv reāla iespēja, ka šis kuģis būs daļa no darba grupas, lai pārtvertu komerciālos kuģus, kuri, pēc Krievijas domām, dodas uz Ukrainu, norāda Lielbritānijas ministrija.

BSGI ir samazinājusi Melnās jūras lomu karā: šobrīd ir iespējams, ka vardarbības intensitāte un apjoms šajā reģionā palielināsies, noslēgumā raksta britu izlūki.

Krievijas pilna mēroga iebrukums Ukrainā ar raķešu apšaudēm, uzlidojumiem un sauszemes spēku ienākšanu sākās 2022. gada 24. februāra rītā. Kā vienu no iebrukuma mērķiem Krievija sākotnēji minēja Ukrainas "denacifikāciju".

Okupanti Ukrainā cietuši smagus zaudējumus un tiek apsūdzēti apzinātā civiliedzīvotāju nogalināšanā, kā arī par citiem kara noziegumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!