Foto: AP/Scanpix/LETA

Ukrainas spēkiem turpinot lielas uzbrukuma operācijas Zaporižjas apgabalā, viena no ietekmīgākajām Krievijas ieroču sistēmām šajā sektorā ir uzbrukuma helikopters Ka-52 HOKUM, teikts jaunākajā izlūkošanas informācijā, kuru publicējusi Lielbritānijas Aizsardzības ministrija.

Londona ziņo, ka Krievija kopš iebrukuma sākuma ir zaudējusi aptuveni 40 Ka-52, taču šis lidaparāts ir radījis lielus zaudējumus arī Ukrainai. Pēdējos mēnešos Krievija, ļoti iespējams, ir palielinājusi spēkus dienvidos ar vismaz nelielu skaitu pavisam jaunu Ka-52M variantu: stipri pārveidotu lidaparātu, kas veidots, balstoties uz Krievijas pieredzi Sīrijā.

Pierādījumi, kas apstiprina helikoptera M varianta izmantošanu Ukrainā, ietver fotoattēlus, kas publicēti sociālajos medijos ar gaisa kuģa apkalpi, kas pozē blakus jaunajam lidaparātam, norāda Lielbritānijas ministrija.

Vēl viens būtisks Ka-52 flotes uzlabojums ir jaunas prettanku raķetes LMUR integrācija, kuras darbības rādiuss ir aptuveni 15 kilometri. Ka-52 apkalpes ir ātri izmantojušas iespējas palaist šos ieročus ārpus Ukrainas pretgaisa aizsardzības diapazona, noslēgumā raksta britu izlūki.

Krievijas pilna mēroga iebrukums Ukrainā ar raķešu apšaudēm, uzlidojumiem un sauszemes spēku ienākšanu sākās 2022. gada 24. februāra rītā. Kā vienu no iebrukuma mērķiem Krievija sākotnēji minēja Ukrainas "denacifikāciju".

Okupanti Ukrainā cietuši smagus zaudējumus un tiek apsūdzēti apzinātā civiliedzīvotāju nogalināšanā, kā arī par citiem kara noziegumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!