Foto: AP/Scanpix

Indijas premjerministra Narendras Modi valdību sagaida neuzticības balsojums parlamentā. Tas seko opozīcijas izteiktajai kritikai par valdības bezdarbību Manipūras nemieru risināšanā, ziņo raidsabiedrība BBC.

Opozīcijā esošās "Nacionālā Kongresa" partijas likumdevējs trešdien iesniedza neuzticības ierosinājumu.

Medijs norāda, ka Modi vadītā valdība balsojumā noteikti nezaudēs, jo viņa partijai un tās sabiedrotajiem ir pārliecinošs balsu vairākums parlamentā. Tomēr opozīcijas līderi skaidro, ka šis balsojums piespiedīs Modi komentēt un apspriest Manipūrā notiekošo etnisko konfliktu.

Opozīcija jau vairākkārt pieprasījusi, lai Modi uzrunā parlamentu par Manipūras konfliktu, kas maijā izcēlās starp divām etniskajām grupām – "Meitei" un "Kuki". Nemieros līdz šim bojā gājuši vismaz 130 cilvēki, kā arī vairāk nekā 40 000 tūkstoši nemieru dēļ pametuši savas dzīvesvietas.

"Delfi" iepriekš ziņoja, ka pēkšņu starptautisku uzmanību izpelnījies divus mēnešus vecs video, kurā redzams kā vīriešu pūlis Indijā, Manipūras štatā pa ielām velk divas kailas sievietes. Video izraisījis nacionālu sašutumu valstī.

Plašāk par Manipūras štata etnisko konfliktu iespējams lasīt šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!