Foto: AP/Scanpix/LETA

Nigērā notiekošais militārais apvērsums draud destabilizēt vienu no pēdējiem Rietumu sabiedrotajiem Āfrikas Sahēlas reģionā, vēsta medijs "Politico".

Trešdienas vakarā Nigēras augstākās militārās vienības nacionālajā televīzijā paziņoja, ka ir gāzušas valsts prezidentu Bazumu, kuru demokrātiskā ceļā amatā ievēlēja 2021. gadā. "Mēs, aizsardzības un drošības spēki (..) esam nolēmuši izbeigt [prezidenta Bazuma] režīmu," televīzijas uzrunā paziņoja pulkvežmajors Amadu Abdramans, kuram apkārt bija deviņi citi karavīri. 

Viņi paziņoja, ka "visu institūciju" darbība valstī tiek apturēta, robežas tiek slēgtas, un ir noteikta komandantstunda "līdz turpmākam paziņojumam": “Tas izriet no nepārtrauktās drošības situācijas pasliktināšanās un sliktas ekonomiskās un sociālās pārvaldības.”

Ceturtdien, Francijas Ārlietu ministrija publiskā paziņojumā aicināja militārās vienības atbrīvot un atjaunot Nigēras prezidentu amatā: “Mēs aicinām respektēt un nekavējoties atjaunot demokrātisko institūciju integritāti Nigērā.” 

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!