Foto: AFP/Scanpix/LETA

Mali un Burkinafaso kopīgā paziņojumā izteica brīdinājumu Rietumāfrikas valstu ekonomiskajai kopienai (ECOWAS), ka "jebkāda militārā iejaukšanās Nigērā tiks uzskatīta par kara pieteikumu pret Mali un Burkinafaso", ziņo aģentūra AP.

Brīdinājums seko īsi pēc ECOWAS dalībvalstu līderu svētdienas, 30. jūlija, paziņojuma, ka tā dod Nigēras huntai nedēļu laika, lai tā atteiktos no varas un atjaunotu amatā gāzto prezidentu Mohamedu Bazumu. Paziņojumā kopiena uzsvēra, ka nepakļaušanās gadījumā varētu tikt izmantots spēks, lai valstī atjaunotu kārtību.

Atsaucoties uz aģentūru LETA, iepriekš ziņots, ka ECOWAS samitā arī tika nolemts noteikt finansiālas sankcijas huntas līderiem, kā arī iesaldēt "visus komerciālos un finanšu darījumus" starp ECOWAS dalībvalstīm un Nigēru. Nigēra lielā mērā ir atkarīga no ārvalstu palīdzības un piemērotās sankcijas varētu palielināt nabadzību valstī.

Mali teritoriālās pārvaldes un decentralizācijas ministrs pulkvedis Abdulaja Maiga brīdinājumu nolasīja pirmdienas vakarā, valsts televīzijā. Valstu paziņojumā arī nosodītas ECOWAS piemērotās sankcijas kā “nelikumīgas un necilvēcīgas”. Abas valstis kategoriski atteicās šīs sankcijas piemērot Nigērai.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!