Foto: EPA/Scanpix/LETA

Pamežu ataugšana kaujas laukos, Ukrainas dienvidos ir viens no faktoriem, kas veicina kopumā lēno kaujas gaitu šajā reģionā, teikts jaunākajā izlūkošanas informācijā, kuru publicējusi Lielbritānijas Aizsardzības ministrija.

Londona ziņo, ka pārsvarā aramzeme šajā kaujas zonā tagad ir atstāta atmatā jau 18 mēnešus, un siltajos, mitrajos vasaras apstākļos paātrinās nezāļu un krūmu atgriešanās.

Papildu augu pārsegs palīdz maskēt Krievijas aizsardzības pozīcijas un padara aizsardzības mīnu laukus grūtāk iztīrāmus, norāda Lielbritānijas ministrija.

Lai gan pamežs var nodrošināt aizsegu arī nelieliem slēptiem kājnieku uzbrukumiem, tā dēļ abām pusēm ir arī grūtāk virzīties uz priekšu, noslēgumā raksta britu izlūki.

Krievijas pilna mēroga iebrukums Ukrainā ar raķešu apšaudēm, uzlidojumiem un sauszemes spēku ienākšanu sākās 2022. gada 24. februāra rītā. Kā vienu no iebrukuma mērķiem Krievija sākotnēji minēja Ukrainas "denacifikāciju".

Okupanti Ukrainā cietuši smagus zaudējumus un tiek apsūdzēti apzinātā civiliedzīvotāju nogalināšanā, kā arī par citiem kara noziegumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!