Foto: Sputnik/Scanpix/LETA

Kazahstānā interneta lietotāju ekrānos sākušas parādīties reklāmas, kurās piedāvāta tūlītēja samaksa 5000 ASV dolāru apmērā par pievienošanos Krievijas armijai, ziņo aģentūra "Reuters".

Reklāmās, kas nepārprotami mērķētas uz kazahiem, redzami Krievijas un Kazahstānas karogi, kā arī sauklis "Plecu pie pleca". Reklāmā solīts vienreizējs atalgojums 5300 ASV dolāru vērtībā un ikmēneša alga – vismaz 2000 dolāru – tiem, kas parakstīs līgumu ar Krievijas armiju.

Sludinājumi ved uz vietni, kurā potenciālajiem jauniesauktajiem piedāvā iespēju pievienoties armijai Sahalīnas apgabalā Krievijas austrumos. Vietnes autors esot Sahalīnas apgabala Cilvēkkapitāla attīstības aģentūra – pašvaldības izveidota organizācija.

Kazahstānas likums nosaka, ka pievienoties militārajiem konfliktiem ārvalstīs par samaksu nav atļauts. Vidusāzijas valstu iedzīvotāji sarunā ar aģentūru uzsvēra, ka daudzi iedzīvotāji no viņu valstīm pievienojās Krievijas armijai vai privātajam algotņu grupējumam "Vagner". Tomēr parasti jaunu karavīru vervēšana norisinājusies Krievijā, kur strādā arī miljoniem uzbeku, tadžiku un kirgīzu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!