Foto: AP/Scanpix/LETA

Ukrainas specdienesti apturējuši Krievijas hakeru centienus iekļūt bruņoto spēku kaujas informācijas sistēmā, atsaucoties uz drošības dienesta (SBU) otrdienas, 8. augusta, paziņojumu, vēsta aģentūra "Reuters".

Ukraina uzsver, ka kopš pilna mēroga iebrukuma ievērojami pieauguši Krievijas centieni uzlauzt valdības, bruņoto spēku un enerģētikas sektora datorsistēmas. Tomēr Krievija vairākkārt šos apgalvojumus noliedz.

"Sarežģītu darbību rezultātā SBU atklāja un bloķēja nelikumīgos centienus iekļūt Ukrainas militārajos tīklos un ievākt izlūkdatus," platformā "Telegram" paziņoja SBU. Drošības dienests paziņojumā norādījis, ka hakeri centušies piekļūt "slepenai informācijai par Ukrainas bruņoto spēku darbībām, aizsardzības spēku atrašanās vietu un to pārvietošanās maršrutiem, kā arī par tehnisko atbalstu".

SBU uzsvēra, ka par uzbrukuma mēģinājumiem atbildīga ir Krievijas hakeru grupa, kas kiberdrošības pētniecības kopienā pazīstama kā "Sandworm". Kiberspeciālisti atklāja, ka hakeri plānojuši izplatīt vīrusus Ukrainas kaujas sistēmā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!