Foto: Imago/Scanpix/LETA
Šonedēļ Irākas komunikāciju un plašsaziņas līdzekļu komisija (CMC) paziņoja, ka visiem valsts mediju un sociālo mediju uzņēmumiem turpmāk aizliegts izmantot terminu "homoseksualitāte", tā vietā teikt "seksuālā novirze", atsaucoties uz valdības pārstāvja paziņojumu, ziņo medijs CNN.

CMC ziņojumā norādīts, ka medijiem liegts arī apspriest "sociālā dzimuma" terminu. Visiem komisijas licencētajiem tālruņu un interneta uzņēmumiem aizliegts terminus izmantot mobilajās lietotnēs. Valdība gan piebilda, ka lēmumam vēl nepieciešams galīgais apstiprinājums.

Komisija "ievirza mediju organizācijas neizmantot terminu "homoseksualitāte", bet lietot pareizo terminu "seksuālā novirze"", teikts paziņojumā. Varasiestādes norāda, ka sods par noteikumu pārkāpšanu vēl nav noteikts, bet tas varētu ietvert naudas sodu.

Irāka neparedz kriminālatbildību par homoseksualitāti, tomēr CNN norāda, ka valsts kriminālkodeksā ir plaši aprakstīti morāles noteikumi, kas vēršas pret LGBTQ+ kopienu. Homoseksualitāte šobrīd ir aizliegta vairāk nekā 60 pasaules valstīs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!