Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Krievijas armija cenšas slēpt savu zaudējumu apmērus, tāpēc kritušo okupantu līķus nenosūta uz mājām, "Telegram" kanālā raksta Ukrainas aizsardzības ministra vietniece Hanna Maļara.

Amatpersona ieskicē, ka visas frontes garumā pašlaik norit aktīva kaujas darbība un okupanti cieš lielus zaudējumus – simtiem bojāgājušo katru dienu gan austrumos, gan dienvidos.

"Krievijas okupācijas pavēlniecība cenšas slēpt reālos kadru zaudējumus un veic apbedījumus īslaicīgi okupētajās teritorijās, mirstīgās atliekas nenogādājot uz Krieviju," tā Maļara.

Tā netālu no Melitopoles Zaporižjas apgabalā atklātā teritorijā novērota gandrīz nepārtraukta krievu karavīru līķu kremācija, tie tiek pievesti ar kravas automašīnām. Vietējie iedzīvotāji jau ilgāku laiku saož raksturīgu asu dūmu smaku, viņa papildina.

Savukārt no Čaplinskas rajona slimnīcas Hersonas apgabalā kritušie tiek nogādāti apbedīšanai divās vietās, vienā no kurām apbedījumi sasniedz līdz 100 hektāru lielu platību, liecina amatpersonas teiktais.

Saskaņā ar Ukrainas armijas Ģenerālštāba datiem kopš pilna mēroga iebrukuma sākuma bojā gājuši aptuveni 252 tūkstoši okupantu, tāpat iznīcinātas tūkstošiem iebrucēju tehnikas vienības.

1. jūlijā Ģenerālštābs ziņoja, ka dienu un nakti krematorijs darbojas Berdjanskas ostā. 4. augustā kļuva zināms, ka diennakts režīmā mobilais krematorijs darbojas arī Melitopolē, atgādina portāls "Liga".

Krievijas pilna mēroga iebrukums Ukrainā ar raķešu apšaudēm, uzlidojumiem un sauszemes spēku ienākšanu sākās 2022. gada 24. februāra rītā. Kā vienu no iebrukuma mērķiem Krievija sākotnēji minēja Ukrainas "denacifikāciju".

Okupanti Ukrainā cietuši smagus zaudējumus un tiek apsūdzēti apzinātā civiliedzīvotāju nogalināšanā, kā arī par citiem kara noziegumiem. Okupantu zvērības masveidā sāka nākt gaismā pēc tam, kad ukraiņi viņus padzina no Kijivas apkārtnes, piemēram, Bučas.

Krievijas attieksmi pret ukraiņiem, tostarp nogalinot un veidojot filtrācijas nometnes, raksturo šis "fašisma manifests", ko publicēja Kremļa propagandas ziņu aģentūra "RIA Novosti".

Kopumā karš Ukrainā turpinās kopš 2014. gada, kad Krievija okupēja Krimas pussalu un aizsāka karu Ukrainas austrumos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!