Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Gandrīz 1000 Ukrainas jūras kājnieku gatavojas atgriezties mājās pēc vairāk nekā sešus mēnešus ilgām "intensīvām" mācībām Lielbritānijas Karalisko jūras kājnieku un armijas komandieru vadībā, raksta "Sky News".

Viņi tika apmācīti veikt desanta uzbrukumos, izmantojot piepūšamās laivas, lai veiktu reidus pludmalē, un tagad viņi dosies uz fronti.

Par mācībām paziņoja Apvienotās Karalistes premjers Riši Sunaks, un šī ir pirmā reize, kad amfībijas mācības tiek nodrošinātas Ukrainas spēkiem.

Komandierus apmācīja izmantot nākamās paaudzes vieglos prettanku ieročus (NLAW) un pretgaisa raķetes "Stinger", kā arī izmantot mīnmetējus un dronus izlūkošanai. Ukrainas karavīri apmācīti arī iznīcināt dažāda tipa šķēršļus.

Lai gan dažiem mācību dalībniekiem jau ir bijusi pieredze bruņotajos spēkos vai frontē, daudzi no tiem ir civilie brīvprātīgie bez militārās pieredzes.

Viens no nesen apmācītajiem Ukrainas jūras kājniekiem teica, ka Karalisko jūras kājnieku kursi bija "daudz intensīvāki, nekā es gaidīju", un piebilda: "Visu laiku mūsu britu instruktori ir bijuši mums blakus, parādot, kā pārvietoties un kā strādāt. kopā nelielā komandā - tas mainīs situāciju, kad atgriezīsimies mājās Ukrainā."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!