Foto: AFP/Scanpix/LETA

Svētdien, 13. augustā, Lielbritānija brīdinājusi savus pilsoņus, kuri dodas uz Zviedriju, par iespējamiem teroristu uzbrukumiem, kā iemeslu minot Korāna dedzināšanas, ko veikuši pretislāma aktīvisti, ziņo aģentūra "Reuters".

Lielbritānijas Ārlietu ministrija paziņoja, ka Zviedrijas varasiestādes līdz šim apturējušas vairākus plānotus uzbrukumus un veikušas arī arestus. Paziņojumā varasiestādes iedzīvotājus aicinājušas "šajā laikā būt modriem", uzsverot, ka teroristi ļoti iespējams uzbruks tieši ārzemnieku apmeklētām vietām, līdz ar to tūrisma objekti ir potenciāls mērķis.

Atzīstot Lielbritānijas mainītos ceļošanas ieteikumus, Zviedrijas nacionālās drošības padomnieks Henriks Landerholms uzsvēra, ka kopš protestiem draudi valsts drošībai ir pastiprinājušies.

Korāna dedzināšana Zviedrijā ir atļauta, pamatojoties uz vārda brīvību, tomēr musulmaņi savas svētās grāmatas dedzināšanu uzskata par zaimošanu. Par iespējamu terorismu Zviedrijā brīdinājušas ne tikai Lielbritānijas amatpersonas, bet arī ASV varasiestādes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!