Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Ziemeļkorejas līderis Kims Čenuns ir pārbaudījis valsts galvenās munīcijas rūpnīcas, tostarp taktisko raķešu ražotni, un licis "drastiski" palielināt raķešu, raķešu palaišanas lādiņu un citu ieroču ražošanu, raksta "Al Jazeera".

Pārbaudes, par kurām ziņots pirmdien, ir jau kārtējā Kima vizīte aizsardzības sektora objektos, kur viņš uzsvēris ieroču masveida ražošanu.

Totalitārās valsts kontrolētā Korejas Centrālā ziņu aģentūra (KCNA) paziņoja, ka Kims piektdien un sestdien apmeklēja rūpnīcas, kas ražo taktiskās raķetes, mobilās palaišanas platformas, bruņumašīnas un artilērijas šāviņus. Vizītes laikā raķešu rūpnīcā Kims izvirzīja mērķi "krasi palielināt" ražošanas jaudu, lai objektā varētu masveidā ražot raķetes, kas apmierinātu frontes līnijas militāro vienību vajadzības, sacīja KCNA.

Apmeklējot citas rūpnīcas, Kims aicināja būvēt modernākas raķešu palaišanas mašīnas un teica, ka steidzami ir jāpalielina liela kalibra vairāku raķešu palaišanas lādiņu ražošana "eksponenciālā ātrumā", teikts ziņojumā.

KCNA citēja Kimu, kurš teicis, ka Ziemeļkorejai ir jābūt "pārliecinošam militāram spēkam un jābūt pilnībā sagatavotai, lai tiktu galā ar jebkuru karu".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!