Foto: EPA/Scanpix/LETA

Dienvidkorejas prezidents Juns Sukjols aicinājis īstenot ciešāku sadarbību daizsardzības nozarē ar ASV un Japānu, lai neitralizētu Ziemeļkorejas kodoldraudus, raksta "ABC News".

Sukjols norādīja, ka viņa gaidāmais samits ar ASV un Japānas līdetiem "noteiks jaunu pavērsienu trīspusējā sadarbībā". Tā būs pirmā reize, kad trīs valstu vadītāji pulcēsies uz īpašu trīspusēju samitu, nevis tikšanos, kas notiek citas starptautiskas sanāksmes ietvaros, atzīmē medijs.

"Korejas Republikas, ASV un Japānas samits, kas pēc trim dienām notiks Kempdeividā, noteiks jaunu pavērsienu trīspusējā sadarbībā, veicinot mieru un labklājību Korejas pussalā un Indo-Klusā okeāna reģionā," sacīja Dienvidkorejas līderis.

Gaidāmā tikšanās liecina, ka trīs valstu līderi nopietni vēlas palielināt sadarbību, ņemot vērā Ziemeļkorejas kodolarsenāla attīstību un Ķīnas arvien agresīvako ārpolitiku.

Sagaidāms, ka Savienoto Valstu prezidents Džo Baidens, Dienvidkorejas prezidents Sukjols un Japānas premjerministrs Fumio Kišida piektdien samitā ASV paziņos par plāniem paplašināt militāro sadarbību ballistisko raķešu aizsardzības un tehnoloģiju attīstības jomā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!