Foto: AP/Scanpix/LETA

Saskaņā ar Krievijas militāro blogu autoru un mediju ziņām, okupantu ģenerālis Sergejs Surovikins, kas tiek uzskatīts par trimdā esošā algotņu grupējuma "Vagner" priekšnieka Jevgeņija Prigožina sabiedroto, ir atcelts no vadošā amata Maskavas karā pret Ukrainu un atrodas mājas arestā, raksta "Politico".

"VChK-OGPU" blogs, kas tiek uzskatīts par pietuvinātu Krievijas drošības spēkiem, svētdienas vakarā ziņoja, ka Surovikins tagad atrodas "sava veida mājas arestā", kur viņš nevar iziet no dzīvokļa, bet viņam ir ļauts tikties ar apmeklētājiem.

Surovikins, kurš pazīstams kā "Ģenerālis Armagedons" ar savām agresīvajām militārajām stratēģijām Čečenijā un Sīrijā, nav redzēts sabiedrībā kopš "Vagner" sarīkotā dumpja jūnijā. Izskanējis, ka Surovikins esot zinājis par Prigožina plāniem.

"Oficiālas izmeklēšanas nav, taču Surovikins ilgu laiku pavadīja (..) atbildot uz neērtiem jautājumiem," ziņoja "VChK-OGPU", piebilstot, ka ģenerālim ir ieteikts sev nepievērst uzmanību, lai viņš tiktu "aizmirsts". Citējot personu, kas pārzina situāciju, blogā teikts, ka lēmums par Surovikina galīgo likteni "ir jāpieņem vienam cilvēkam, un jo ilgāku laiku tas prasīs, jo vairāk šī persona nomierināsies". Šī, domājams, bija atsauce uz Krievijas prezidentu, agresoru Vladimiru Putinu.

Ziņas par Surovikina statusu izskanējušas tikai dažas dienas pēc tam, kad bijušais Krievijas ģenerālleitnants Viktors Soboļevs, kurš tagad ir Valsts domes deputāts, medijam "News.ru" atkāja, ka Surovikins ir atcelts no Kremļa spēku komandiera amata Ukrainā.

Kremlis vēl nav sniedzis oficiālu publisku paziņojumu par Surovikina atrašanās vietu vai ziņojumiem par viņa iespējamajām ziņāšanām saistībā ar "Vagner" dumpja plāniem, atsaucoties tikai uz "spekulācijām, apgalvojumiem", kad žurnālisti taujāja par viņa prombūtni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!