Foto: AFP/Scanpix/LETA

Amerikāņu rokgrupa "The Killers" atvainojās pēc tam, kad tās solists Brendons Floverss koncerta laikā Gruzijā uz skatuves uzaicināja fanu no Krievijas, raksta "Politico".

Koncertā, kas notika Batumi, Floverss uz skatuves uzaicināja fanu spēlēt bungas dziesmā "For Reasons Unknown".

Sociālajos medijos izplatītajos videoklipos Floverss jautāja skatītājiem: "Mēs nezinām šīs zemes etiķeti, bet šis puisis ir krievs. Vai jums nav iebildumu, ka šeit nāk krievs?" Fanu reakcija bija atšķirīga – daļa fanu aplaudēja, bet liela daļa pauda neapmierinātību un mūziķus izsvilpa.

Floverss mēģināja nomierināt klausītājus, sakot: "Jūs nevarat atpazīt, vai kāds ir tavs brālis? Viņš nav jūsu brālis? (..) Mēs visi šķiramies uz savu valstu robežām (..) Vai es neesmu jūsu brālis, kas nācis no Amerikas?" "Šovakar es vēlos, lai mēs svinam to, ka esam šeit kopā, un es nevēlos, lai situāciju kļūtu nepatīkama. Un es jūs redzu kā savus brāļus un māsas," piebilda Floverss.

Daži koncerta apmeklētāji protestējot, pameta arēnu, ziņoja "The Guardian".

"The Killers" vēlāk atvainojās platformā "X", kas agrāk bija pazīstama kā "Twitter". "Mūsu nolūks nekad nebija nevienu aizvainot!" grupa rakstīja, piebilstot, ka viņi regulāri aicina cilvēkus uz skatuves savos šovos un "no skatuves šķita, ka sākotnējā publikas atsaucība liecināja, ka viņiem nav iebildumu par to, ka šī vakara publikas dalībnieks nāks uz skatuves kopā ar mums."

Gruzija pasludināja savu neatkarību no Padomju Savienības 1991. gadā. Valsts attiecības ar Krieviju pasliktinājās turpmākajos gados, kad 2003. gadā Gruzijā tika ievēlēta prorietumnieciska valdība un 2008. gadā notika Krievijas iebrukums, kura rezultātā Maskava okupēja daļu Gruzijas teritorijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!