Foto: EPA/Scanpix/LETA
Neraugoties uz pastāvīgo kara radīto spiedienu, Ukrainas centieni veidot degvielas krājumus, visticamāk, būs sekmīgi, nodrošinot pietiekamas degvielas rezerves tuvojošās ziemas periodā, teikts jaunākajā ziņojumā, kuru publicējusi Lielbritānijas Aizsardzības ministrija.

Ukraina ir efektīvi mobilizējusi savu resursu ieguves nozari, lai saglabātu to pieejamību, nodrošinot nepārtrauktu ogļu piegādi termoelektrostacijām un siltumenerģijas stacijām ziemā, un ievērojami gāzes krājumi nodrošina papildu rezervi, ziņo Londona.

Neraugoties uz Krievijas uzbrukumiem Ukrainas enerģētikas infrastruktūrai, kas, visticamāk, turpināsies arī šoziem, Ukraina pagājušajā ziemā pierādīja, ka tai ir kvalificēts darbaspēks un zināšanas, kas nepieciešamas elektrotīkla ekspluatācijai un uzturēšanai pat kara apstākļos, noslēgumā raksta britu izlūki.

Krievijas pilna mēroga iebrukums Ukrainā ar raķešu apšaudēm, uzlidojumiem un sauszemes spēku ienākšanu sākās 2022. gada 24. februāra rītā. Kā vienu no iebrukuma mērķiem Krievija sākotnēji minēja Ukrainas "denacifikāciju".

Okupanti Ukrainā cietuši smagus zaudējumus un tiek apsūdzēti apzinātā civiliedzīvotāju nogalināšanā, kā arī par citiem kara noziegumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!